Skip to main content

Tactisch/Operationeel Inkoper Hout- en Plaatmaterialen

Tactisch/Operationeel Inkoper Hout- en Plaatmaterialen

Thuis in hout- en plaatmaterialen? Als tactisch / operationeel Inkoper vorm jij een team met de Productmanager en hoofd voorraadbeheer voor het inkopen van hout- en plaatmaterialen. Jij weet hoe deze internationale markt in elkaar steekt en kent de inkoopkanalen. Lees snel verder en ontdek alles over deze rol.

Tactisch/Operationeel Inkoper Hout- en Plaatmaterialen  36-40 uur (m/v)

Samen met de Productmanager zorg jij ervoor dat de beschikbaarheid van het complete assortiment in hout- en plaatmaterialen prima voor elkaar is en daarnaast wil je er natuurlijk ook voor zorgen dat de voorraad in ons centrale magazijn fit blijft.

Jij bent een meedenker, niet alleen intern met collega’s, maar ook richting onze aangesloten bedrijven en leveranciers. Je zal veel met hen moeten schakelen, dus je commerciële inzicht wordt goed ingezet. Klant- en servicegerichtheid en communicatieve vaardigheden zijn voor jou vanzelfsprekend.

Wat ga je doen? 

Je gaat het druk krijgen bij ons, maar wel met interessante dingen waar je energie van krijgt! Zo ga je de (middel)lange termijn behoefte plannen van de assortimenten en deze behoefte ook vastleggen bij de bron. Het specificeren van inkoopbehoeften, het selecteren van de leveranciers en het contacteren van leveranciers zijn daarbij primaire activiteiten. Daarnaast ben je ook bezig met het afroepen van volumes, het bewaken van de levertijden en de juistheid van de levering en de nazorg.

Naast zorgen voor een optimale beschikbaarheid én het beheersen van voorraadhoogte, initieer je ook assortimentsmutaties. Samen met de productmanager ben je bezig om het voorraadassortiment af te stemmen op de behoefte van onze aangesloten bedrijven en de markt. Dit vergt zelfstandigheid van je, je moet namelijk wel weten welke product-, assortiments- en marktontwikkelingen er gaande zijn.

Samenvattend kunnen we stellen dat je continue bezig bent om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen in een ontzettend dynamische (wereld)markt, never a dull moment dus…..

Wat breng je mee?

Jij, als enthousiaste kandidaat voor ‘the job’, beschikt over aantoonbaar relevante werkervaring binnen een handelsorganisatie en bij voorkeur in het assortiment hout- en plaatmaterialen. Daarnaast:

 • beschik je over een hbo werk- en denkniveau;
 • kun je goed plannen en organiseren en werk je vanuit oplossingen;
 • werk je accuraat, ordelijk, georganiseerd en gestructureerd;
 • beschik je over analytische vaardigheden en heb je ervaring met Excel;
 • spreek je uitstekend Nederlands en Engels, Duits is een pré

Wat bieden wij?

De functie is uitdagend; voor de verantwoordelijkheden die je draagt en de zelfstandigheid die je nodig hebt, mag je iets van ons terugverwachten. Bij Veris vinden we ontwikkeling erg belangrijk, dus er is veel ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke (door)groeimogelijkheden. Bijvoorbeeld door de strategische kant van inkoop verder te ontwikkelen en door te groeien naar Productmanager / Inkoper. Je komt samen te werken met gezellige collega’s in een dynamische, flexibele en groeiende werkomgeving. Verder:

 • Salarisindicatie, mede afhankelijk van jouw kennis en ervaring tussen €4.000 – € 5.000;
 • Is er een bonusregeling van toepassing;
 • Bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen, 12 atv-dagen en een goede pensioenregeling;
 • Tot je standaard ‘gereedschap behoort een laptop en een mobiele telefoon;
 • Een gezellige lunch
 • Wij denken graag mee om je mobiliteit te regelen;
 • Bieden wij mogelijkheden om thuis te kunnen werken.

Enthousiast geworden?

Solliciteren